Hvordan du får selgere som jobber gratis for deg

11.02.2023

Før jeg inngår et samarbeid med en kunde, sørger jeg alltid for å kjenne til hva de leverer og hvilken nytte det gjør. Slik har det ikke alltid vært, men jeg har nå forstått at salgsprosessen blir mye enklere slik.

Et eksempel er Siri.

Innledningen med henne startet med at jeg stilte spørsmål om hennes tjenester, og så hørte nøye etter hva hun hadde å fortelle.

Siri holder kurs i presentasjonsteknikk, retorikk og budskapsformidling. Hun gjør det på en helt spesiell måte. Av henne lærte jeg en helt unik formel på hvordan forberede presentasjoner, som sparer uhorvelig mye tid og krefter. Budskapet blir også automatisk mye tydeligere.

Hun ga meg i tillegg en teknikk på hvordan jeg helt uforberedt, kan reise meg opp i en forsamling og snakke om hva som helst.

Så fortalte hun meg at hun skulle ønske at flere kom på kurs og lærte å bruke hva hun lærer bort. Hun visste at alle som holder presentasjoner ville få en enklere hverdag med dette.

Når jeg forsto hva Siri leverte, så visste jeg også hva jeg skulle snakke om for hennes potensielle kunder. Nå kunne jeg fortelle henne hvordan hun kunne få flere kunder med min hjelp, og med mine metoder.

Hun spurte da også om jeg ville ha henne som kunde.

Det ble en glede for meg å selge for henne, fordi jeg visste at det hun leverte var så bra. Jeg hadde så godt innblikk i hennes metoder, at jeg enkelt kunne formidle hvilke fordeler det ga å bruke dem. Slik fikk jeg da også hennes tjenester inn til flere av de kundene som hun ønsket seg.

Da fikk jeg takk både fra Siri og fra disse kundene. De erfarte nemlig hvilken verdi hun tilførte deres ansatte.Det er derfor jeg nå alltid forsøker å lære andre hvilken verdi jeg tilfører mine kunder.

  • Det gjør det enklere for dem å vite når det passer å anbefale meg, fordi de forstår når potensielle kunder for meg forteller dem om sine utfordringer og problemer, som jeg har løsningen på.
  • De vil anbefale meg til de som virkelig trenger det, og det settes en riktig forventning til hva de får ut av et samarbeide med meg.
  • Jeg får inspirasjon ved å kjenne at jeg leverer noe til andre som de trenger, og ikke noe jeg trenger å forsvare, eller argumentere nytten av.

Mange vil jo hevde at dette ikke er den mest effektive måten å selge inn på

  • De sier det da tar altfor lang tid å hente inn nye kunder.
  • Det vil være bedre å fortelle bredt om egenskapen til tjenestene og produktene, fordi da vil flere av kundene selv se og velge det de trenger.
  • De vil si at ofte vet ikke kunder hva de trenger, så du må derfor vise at du er eksperten, og argumentere det slik at de ser det.

Jeg har imidlertid erfart at jeg har får flere gode kunder ved å analysere problemene de har. Jeg mener det er fordi at jeg da blir kjent med hva de spesifikt trenger, som jeg kan levere.

Jeg slipper å ta kontakt med så mange som allikevel ikke kjøper av meg, og jeg behøver ikke å betale for dyre annonser på Facebook, Google eller andre steder.

Det gir meg synergier ved at kundene jeg har levert til har gitt meg innpass til andre de kjenner, som kan ha nytte av mine tjenester.

Jeg erfarer også at når jeg leverer godt på en måte som gjør at de blir fornøyd så blir de også vedvarende kunder, som gladelig betaler regningen fra meg uten diskusjoner.Når jeg får til dette har jeg det godt, og jeg gleder meg til hverdagene på jobb for mine klienter.

Jeg vil derfor sterkt anbefale deg å lære bort hvilken spesifikk verdi du tilfører hver enkelt av dine kunder. Da vil du få en heiagjeng som snakker for deg og selger deg gratis inn til nye kunder.

#nettverkssjefen #NGAGE #automatisering #2izii
..................................................
Geir Bodin hjelper bedriftsledere og selvstendig næringsdrivende å komme i kontakt med nye potensielle kunder.

Gjennom en strukturert metode hjelper Geir deg å finne dine beste kunder, uten at du behøver å betale for dyre annonser. Han setter opp bedriftstilpassede salgsstrategier, gir individuelle treninger og leverer en tilpasset møtebookingprosess.

Mer informasjon kan du finne her

På fredager er han vert for NGAGE Louise Oslo - Les mer her