Hvordan du kan bli helt trygg på at du alltid vil finne nok kunder til din business.

22.02.2023
Sosial media strategi
Sosial media strategi

De første par årene jeg drev egen bedrift trodde jeg at når jeg hadde snakket med alle kunder, leverandører og mennesker jeg kjente til i mitt første ledd, så hadde jeg ikke større potensiale til å få flere kunder derfra. Da måtte jeg begynne å kjøpe annonser og få hjelp av et reklamebyrå.

Jeg kunne ikke tatt mer feil.

Det fant jeg ut av ved en ren tilfeldighet. 

En dag ringte en ukjent til meg, helt ut av det blå, og spurte om jeg kunne sende han et tilbud! Det kunne jeg selvsagt gjøre, men spurte også hvordan han hadde fått høre om meg.

Han sa bare at han hadde lest om meg på nettet, men det viste seg senere når jeg hadde forhørt meg litt nærmere, at han egentlig først hadde hørt det fra en god kunde, som hadde hørt det av en venn, som kjente en leverandør som jeg hadde som min kunde fra tidligere.

Det virket altså helt tilfeldig, men var i virkeligheten ikke det. Det var en tråd som kunne følges hele veien fra denne nye kontakten til en kunde jeg hadde fra tidligere.

Etter dette begynte jeg så smått å strukturere og sortere mitt utvidede personnettverk, og analysere hvem som kjente hvem i mitt 1. ledd, så 2. og 3. ledd bakover. Det ga meg en innsikt som både overrasket meg, endret markedsføringen min og endret synet på hva jeg faktisk kunne få til i min bransje, uten å bruke så mye som en krone på annonsering eller reklame.

Det var også flere ting jeg etter hvert gjorde, og flere kanaler og nettverk jeg ble en del av. Da ble det enda tydeligere for meg hvilke muligheter som hadde ligget skjult for meg.


Jeg ser nå at det alltid er en lang rekke av mennesker som gjerne vil bli kunde av deg.

Det er 1,3 millioner profesjonelle nordmenn bare på Linkedin, og 230.000 av dem er  innom der daglig. Bare på Linkedin vil det være mange som har behov for din tjeneste. Det er også mange flere nettverk enn Linkedin.

✔ Hvor mange kunder trenger du?

✔ Det vil være uetisk å ikke tilby din unike ekspertise til de som ikke ser deg, men sårt  trenger den.

✔ Tenk om du går glipp av en stor mulighet til å hjelpe dem, og hjelpe deg selv slik at du får veksten du fortjener i din businesss

Tidligere trodde jeg på det jeg hadde blitt fortalt at:

✔ Det er umulig få alle kunder jeg trenger gjennom eget nettverk.

✔ Det er ikke bra å utnytte det personlige nettverket til menneskene du kjenner.

✔ Du kan virke både egoistisk og desperat og dermed frastøte deg din gode leverandører, kunder og venner på den måten.

Dette er imidlertid ikke riktig, fordi de aller fleste liker å være til hjelp når de blir spurt. Mennesker liker å være til nytte og ofte kjenner de stolthet når du spør dem.

Du kan dessuten benytte anledningen å overraske dine nærmeste kontakter ved å vise dem din tillit og hjelpe dem i kontakt med ditt eget personlige nettverk. På den måten knytter du en tettere relasjon med dem, og lager et større felleskap av kunder, leverandører og samarbeidspartnere til felles beste.

Gjennom denne aktiviteten vil du få det riktig bilde av dine muligheter, og et bedre overblikk over ditt marked. Ikke minst så vil dine potensielle kunder bli synlig for deg, og du blir synlig for dem.

Du vil kjenne tryggheten for at du aldri lenger behøver å være urolig for tilfanget av nye kunder, og du vil aldri mer føle deg alene med din bedrift.

Derfor vil jeg på det sterkeste anbefale deg og utfordre deg til å undersøke disse svært gode mulighetene. Du kan begynne allerede i dag!

Trenger du hjelp til å komme i gang så står jeg med glede parat og til tjeneste for deg.

Legg meg til ditt forretningsnettverk, eller trykk på bjella som det heter på Linkedin!

#nettverkssjefen #NGAGE #automatisering #2izii
..................................................
Geir Bodin hjelper bedriftsledere og selvstendig næringsdrivende å komme i kontakt med nye potensielle kunder.

Gjennom en strukturert metode hjelper Geir deg å finne dine beste kunder, uten at du behøver å betale for dyre annonser. Han setter opp bedriftstilpassede salgsstrategier, gir individuelle treninger og leverer en tilpasset møtebookingprosess.

Mer informasjon kan du finne her

På fredager er han vert for NGAGE Louise Oslo - Les mer her